Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami

Autor: magda.lena

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł ugotować al dente. Makaron z 2 zupek zasypać przyprawami z opakowania i zalać nie wielką ilością gorącej wody, przykryć i zostawić na chwilę żeby makaron napęczniał.

Krok 2

Ugotowany brokuł pokroić ( razem z łodygami ) , kukurydze odcedzić , por drobno posiekać i wszystko wsypać do miski. Dodać napęczniały makaron, 2-3 łyżki majonezu, 2 ząbki zgniecionego czosnku i wymieszać. Na koniec dodać szczyptę pieprzu mielonego do smaku.

Krok 3

Odstawić na chwilę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kubdari - VIDEO
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej