Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami

Autor: magda.lena

ratingratingratingratingrating

3

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł ugotować al dente. Makaron z 2 zupek zasypać przyprawami z opakowania i zalać nie wielką ilością gorącej wody, przykryć i zostawić na chwilę żeby makaron napęczniał.

Krok 2

Ugotowany brokuł pokroić ( razem z łodygami ) , kukurydze odcedzić , por drobno posiekać i wszystko wsypać do miski. Dodać napęczniały makaron, 2-3 łyżki majonezu, 2 ząbki zgniecionego czosnku i wymieszać. Na koniec dodać szczyptę pieprzu mielonego do smaku.

Krok 3

Odstawić na chwilę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej