Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami

Autor: magda.lena

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł ugotować al dente. Makaron z 2 zupek zasypać przyprawami z opakowania i zalać nie wielką ilością gorącej wody, przykryć i zostawić na chwilę żeby makaron napęczniał.

Krok 2

Ugotowany brokuł pokroić ( razem z łodygami ) , kukurydze odcedzić , por drobno posiekać i wszystko wsypać do miski. Dodać napęczniały makaron, 2-3 łyżki majonezu, 2 ząbki zgniecionego czosnku i wymieszać. Na koniec dodać szczyptę pieprzu mielonego do smaku.

Krok 3

Odstawić na chwilę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z zupek chińskich z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej