Zupa ramen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ramen

z mięsem z kaczki

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 opakowania

1 sztuka

1 litr

20 mililitrów

80 gramów

100 gramów

10 gramów

20 gramów

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion wołowy. Dopraw go do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego i Bulionetką domową wołową Knorr.

Zupa ramen - Krok 1

Krok 2

Pierś z kaczki zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Odstaw na 20 minut, po czym usmaż tak, aby w środku była jeszcze różowa.

Zupa ramen - Krok 2

Krok 3

Grzyby boczniaki pokrój w paski, ugotuj w wywarze. Obetnij końcówki z fasolki szparagowej i ugotuj w osolonej wodzie.

Zupa ramen - Krok 3

Krok 4

Makaron z trzech opakowań nudli Knorr zalej gotującą się wodą, naczynie przykryj i odstaw na 4 minuty, żeby makaron zmiękł.

Zupa ramen - Krok 4

Krok 5

Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Zielony groszek rozmroź.

Zupa ramen - Krok 5

Krok 6

W czterech miskach ułóż odsączony makaron, kawałki grzybów, zielony groszek, kawałki fasoli szparagowej, plastry piersi z kaczki, kapustę pekińską, połówkę ugotowanego na twardo jajka i pędy bambusa. Całość zalej gorącym bulionem.

Zupa ramen - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • kamil Borowski

    kamil Borowski , 07.11.2018

    zacznijmy od tego, że postrzeganie ramenu przez pryzmat zup jest błędne. Ramen sam w sobie nie jest zupą a daniem zalanym bulionem. I tradycyjnie jest on wywarem rybnym (tak więc nie jest on podobny do rosołu)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Carlla Pink

    Carlla Pink , 15.09.2011

    nieee :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ramen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ramenZupa ramen

Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponieważ ramen to nie tylko bulion z makaronem, ale bulion z wieloma orientalnymi dodatkami. Najczęściej są to azjatyckie nudle, mięso, jajka na twardo i warzywa. Zupa ramen z mięsem z kaczki to danie pełne smaku umami, z którego słynie kuchnia japońska. Zacznij przyrządzanie od ugotowania wołowego bulionu, a następnie zamarynuj pierś z kaczki w sosie sojowym. Podsmaż ją, by po ugotowaniu pozostała soczysta i delikatna, a w środku różowa. Nudle zalej wrzącą wodą, żeby zmiękły. Przygotuj też kolejne składniki: boczniaki, czyli pyszne mięsiste grzyby, zieloną fasolkę szparagową oraz białą kapustę. Znakomicie będą również pasować chrupiące pędy bambusa i słodki zielony groszek. Ułóż wszystkie dodatki (łącznie z mięsem) w miskach, a następnie zalej bulionem. Na koniec połóż połówki albo ćwiartki jajek na twardo – możesz też posypać je kawałkami kapusty. Przygotuj pełną smaków i kolorów aromatyczną zupę ramen.