Zupa z owoców morza na wschodnią nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców morza na wschodnią nutę

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

8

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

1 łyżeczka

1 szklanka

250 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynowałam owoce morza metodą zastosowania kostki rosołowej Knorr wymyśloną przez kulinarnego guru - Marco Pierre White'a. W miseczce wymieszałam kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance zamarynowałam owoce morza.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy zamarynowane owoce morza,i smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypujemy makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażamy,

Krok 3

Następnie wlewamy 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy 4 łyżki sosu chilli gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlewamy jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlewamy na talerze, dekorujemy jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa czosnkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej