Zupa z owoców morza na wschodnią nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców morza na wschodnią nutę

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

6

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

4 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynowałam owoce morza metodą zastosowania kostki rosołowej Knorr wymyśloną przez kulinarnego guru - Marco Pierre White'a. W miseczce wymieszałam kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance zamarynowałam owoce morza.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy zamarynowane owoce morza,i smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypujemy makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażamy,

Krok 3

Następnie wlewamy 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy 4 łyżki sosu chilli gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlewamy jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlewamy na talerze, dekorujemy jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej