Zupa sidorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa sidorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wywar.

Krok 2

Powoli wsyp kaszę i zagotuj.

Krok 3

Połącz z mieloną szynką, żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej