Zupa sidorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa sidorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wywar.

Krok 2

Powoli wsyp kaszę i zagotuj.

Krok 3

Połącz z mieloną szynką, żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej