Zupa sidorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa sidorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wywar.

Krok 2

Powoli wsyp kaszę i zagotuj.

Krok 3

Połącz z mieloną szynką, żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej