Zupa sidorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

45

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wywar.

Krok 2

Powoli wsyp kaszę i zagotuj.

Krok 3

Połącz z mieloną szynką, żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa sidorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej