
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i pokrój kostkę.
Krok 2
Zmiksuj razem z winem, łyżką miodu i odrobiną soku z cytryny.
Krok 3
Schłodź przez kilka minut w lodówce, podawaj zimną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 

Pieczona karkówka z zielonym pieprzem
60 min.
łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej