
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz, usuń pestki i pokrój kostkę.
Krok 2
Zmiksuj razem z winem, łyżką miodu i odrobiną soku z cytryny.
Krok 3
Schłodź przez kilka minut w lodówce, podawaj zimną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej