Kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

1114 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

338 osób wydrukowało

Pobierz pdf

341 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski, a w każdy pasek zawiń kawałek ananasa i zepnij wykałaczką.

Kurczak z ananasem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz Fixem Knorr i obsmaż na patelni.

Kurczak z ananasem  - Krok 2

Krok 3

Zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr wymieszaj ze śmietaną i polej tak powstałym dipem każdy kawałek kurczaka. Zapiecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 5 minut.

Kurczak z ananasem  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Janina Marfiewicz

    Janina Marfiewicz , 20.06.2016

    Sól I czosnek. Pycha. Jedzony gorący.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z ananasem Kurczak z ananasem

Smaczna przekąska, która łączy pikantność mięsa i słodycz ananasa. Przygotowuje się ją dość szybko, dlatego sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kolacji, ale także kiedy znajomi przybędą z wizytą. Aby przygotować kurczaka z ananasem, mięso trzeba pokroić w dość cienkie paski, a ananasa z puszki w niewielką kostkę. Mięso najpierw podsmaża się na patelni, a następnie piecze w piekarniku z dodatkiem śmietanowego sosu. Dip sprawia, że kurczak jest delikatnie pikantny i wyrazisty. Do mięsnych koreczków warto podać ketchup, sos czosnkowy lub tysiąca wysp. Potrawa będzie się dobrze komponowała w zestawieniu z pieczywem, serami i sałatkami ze świeżych warzyw. Jeśli chcesz urozmaicić danie, nabij na wykałaczkę z upieczonym już kurczakiem zieloną oliwkę lub kawałek czerwonej papryki. Kurczak z ananasem zastąpi koreczki na zimno. Możesz też zabrać go do pracy i w połączeniu z bagietką oraz świeżymi warzywami zjeść na drugie śniadanie. Nasz przepis krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować tę mięsną przekąskę. Sprawdź go!