Kurczak z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

1113 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski, a w każdy pasek zawiń kawałek ananasa i zepnij wykałaczką.

Kurczak z ananasem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz Fixem Knorr i obsmaż na patelni.

Kurczak z ananasem  - Krok 2

Krok 3

Zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr wymieszaj ze śmietaną i polej tak powstałym dipem każdy kawałek kurczaka. Zapiecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 5 minut.

Kurczak z ananasem  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Janina Marfiewicz

    Janina Marfiewicz, 20.06.2016

    Sól I czosnek. Pycha. Jedzony gorący.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z ananasem Kurczak z ananasem

Smaczna przekąska, która łączy pikantność mięsa i słodycz ananasa. Przygotowuje się ją dość szybko, dlatego sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kolacji, ale także kiedy znajomi przybędą z wizytą. Aby przygotować kurczaka z ananasem, mięso trzeba pokroić w dość cienkie paski, a ananasa z puszki w niewielką kostkę. Mięso najpierw podsmaża się na patelni, a następnie piecze w piekarniku z dodatkiem śmietanowego sosu. Dip sprawia, że kurczak jest delikatnie pikantny i wyrazisty. Do mięsnych koreczków warto podać ketchup, sos czosnkowy lub tysiąca wysp. Potrawa będzie się dobrze komponowała w zestawieniu z pieczywem, serami i sałatkami ze świeżych warzyw. Jeśli chcesz urozmaicić danie, nabij na wykałaczkę z upieczonym już kurczakiem zieloną oliwkę lub kawałek czerwonej papryki. Kurczak z ananasem zastąpi koreczki na zimno. Możesz też zabrać go do pracy i w połączeniu z bagietką oraz świeżymi warzywami zjeść na drugie śniadanie. Nasz przepis krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować tę mięsną przekąskę. Sprawdź go!