Kurczak z ananasem

- Krok 1Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski, a w każdy pasek zawiń kawałek ananasa i zepnij wykałaczką.
- Krok 2Całość oprósz Fixem Knorr i obsmaż na patelni.
- Krok 3Zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr wymieszaj ze śmietaną i polej tak powstałym dipem każdy kawałek kurczaka. Zapiecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 5 minut.

Smaczna przekąska, która łączy pikantność mięsa i słodycz ananasa. Przygotowuje się ją dość szybko, dlatego sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kolacji, ale także kiedy znajomi przybędą z wizytą. Aby przygotować kurczaka z ananasem, mięso trzeba pokroić w dość cienkie paski, a ananasa z puszki w niewielką kostkę. Mięso najpierw podsmaża się na patelni, a następnie piecze w piekarniku z dodatkiem śmietanowego sosu. Dip sprawia, że kurczak jest delikatnie pikantny i wyrazisty. Do mięsnych koreczków warto podać ketchup, sos czosnkowy lub tysiąca wysp. Potrawa będzie się dobrze komponowała w zestawieniu z pieczywem, serami i sałatkami ze świeżych warzyw. Jeśli chcesz urozmaicić danie, nabij na wykałaczkę z upieczonym już kurczakiem zieloną oliwkę lub kawałek czerwonej papryki. Kurczak z ananasem zastąpi koreczki na zimno. Możesz też zabrać go do pracy i w połączeniu z bagietką oraz świeżymi warzywami zjeść na drugie śniadanie. Nasz przepis krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować tę mięsną przekąskę. Sprawdź go!