
Składniki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
1 szczypta
3 szczypty
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
200 gramów
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na paski, natrzyj marynatą Knorr i odstaw.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i troszeczkę cukru i smaż, aż będzie miękka.
Krok 6
Cały czas mieszaj. Jak kurczak będzie miękki wrzuć ryż, wymieszaj i podawaj.
Krok 2
Musztardę wymieszaj z połową curry, połową tandoori masali, i oliwą. Marynatę wlej do kurczaka i wstaw na noc do lodówki.
Krok 3
Następnego dnia ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Wrzuć kurczaka i powoli dodawaj pozostałe przyprawy - kardamon, resztę curry i tandoori masali, kminek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej