
Składniki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
1 szczypta
3 szczypty
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
200 gramów
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na paski, natrzyj marynatą Knorr i odstaw.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i troszeczkę cukru i smaż, aż będzie miękka.
Krok 6
Cały czas mieszaj. Jak kurczak będzie miękki wrzuć ryż, wymieszaj i podawaj.
Krok 2
Musztardę wymieszaj z połową curry, połową tandoori masali, i oliwą. Marynatę wlej do kurczaka i wstaw na noc do lodówki.
Krok 3
Następnego dnia ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Wrzuć kurczaka i powoli dodawaj pozostałe przyprawy - kardamon, resztę curry i tandoori masali, kminek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej