Kurczak z marchewką i kardamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i kardamonem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 szczypty

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paski, natrzyj marynatą Knorr i odstaw.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i troszeczkę cukru i smaż, aż będzie miękka.

Krok 6

Cały czas mieszaj. Jak kurczak będzie miękki wrzuć ryż, wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z połową curry, połową tandoori masali, i oliwą. Marynatę wlej do kurczaka i wstaw na noc do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Wrzuć kurczaka i powoli dodawaj pozostałe przyprawy - kardamon, resztę curry i tandoori masali, kminek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej