Kurczak z marchewką i kardamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i kardamonem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 szczypta

3 szczypty

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

200 gramów

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paski, natrzyj marynatą Knorr i odstaw.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i troszeczkę cukru i smaż, aż będzie miękka.

Krok 6

Cały czas mieszaj. Jak kurczak będzie miękki wrzuć ryż, wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z połową curry, połową tandoori masali, i oliwą. Marynatę wlej do kurczaka i wstaw na noc do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Wrzuć kurczaka i powoli dodawaj pozostałe przyprawy - kardamon, resztę curry i tandoori masali, kminek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej