Kurczak z marchewką i kardamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i kardamonem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 szczypta

3 szczypty

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

200 gramów

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paski, natrzyj marynatą Knorr i odstaw.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i troszeczkę cukru i smaż, aż będzie miękka.

Krok 6

Cały czas mieszaj. Jak kurczak będzie miękki wrzuć ryż, wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z połową curry, połową tandoori masali, i oliwą. Marynatę wlej do kurczaka i wstaw na noc do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Wrzuć kurczaka i powoli dodawaj pozostałe przyprawy - kardamon, resztę curry i tandoori masali, kminek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej