
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.
Krok 2
Przekrawamy ją na dwie części, a następnie wzdłuż, by uzyskać łącznie cztery niezbyt grube filety.
Krok 3
Przygotowujemy marynatę. Do gotowych przypraw dodajemy drobno posiekany czosnek, olej i wodę.
Krok 4
Marynatą nacieramy dokładnie kurczaka i odstawiamy go na 15-30 minut by lepiej nabrał smaku.
Krok 5
Kurczaka wkładamy do torebek i smażymy bez tłuszczu około 10 minut, przewracając od czasu do czasu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej