Kurczak z cytrynową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cytrynową nutą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 2

Przekrawamy ją na dwie części, a następnie wzdłuż, by uzyskać łącznie cztery niezbyt grube filety.

Krok 3

Przygotowujemy marynatę. Do gotowych przypraw dodajemy drobno posiekany czosnek, olej i wodę.

Krok 4

Marynatą nacieramy dokładnie kurczaka i odstawiamy go na 15-30 minut by lepiej nabrał smaku.

Krok 5

Kurczaka wkładamy do torebek i smażymy bez tłuszczu około 10 minut, przewracając od czasu do czasu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej