Kurczak z cytrynową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cytrynową nutą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 2

Przekrawamy ją na dwie części, a następnie wzdłuż, by uzyskać łącznie cztery niezbyt grube filety.

Krok 3

Przygotowujemy marynatę. Do gotowych przypraw dodajemy drobno posiekany czosnek, olej i wodę.

Krok 4

Marynatą nacieramy dokładnie kurczaka i odstawiamy go na 15-30 minut by lepiej nabrał smaku.

Krok 5

Kurczaka wkładamy do torebek i smażymy bez tłuszczu około 10 minut, przewracając od czasu do czasu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej