Kurczak z cytrynową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cytrynową nutą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 2

Przekrawamy ją na dwie części, a następnie wzdłuż, by uzyskać łącznie cztery niezbyt grube filety.

Krok 3

Przygotowujemy marynatę. Do gotowych przypraw dodajemy drobno posiekany czosnek, olej i wodę.

Krok 4

Marynatą nacieramy dokładnie kurczaka i odstawiamy go na 15-30 minut by lepiej nabrał smaku.

Krok 5

Kurczaka wkładamy do torebek i smażymy bez tłuszczu około 10 minut, przewracając od czasu do czasu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cytrynową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z bambusem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej