Kurczak z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

125

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2

Przełóż do garnuszka, dodaj kukurydzę.

Krok 3

Marchew pokrój w plasterki i dodaj do mięsa. Przypraw do smaku.

Krok 4

Duś na małym ogniu do czasu, gdy kurczak będzie miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej