
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
300 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokroić w kostkę, cebule i pieczarki również. Na patelni rozgrzać olej, dac piersi, posypać pieprzem, solą, przyprawą delikat, smażyć chwilę, następnie dodać cebule i pieczarki,posypać minikosteczką czosnkową. Smażyć kilka minut.
Krok 2
Dodać śmietanę i ser lazur, mieszać aż ser się roztopi. Przyprawić do smaku.
Krok 3
Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Porcję wyjąć na talerz, polać sosem z mięsem i posypać posiekanym szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej