Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokroić w kostkę, cebule i pieczarki również. Na patelni rozgrzać olej, dac piersi, posypać pieprzem, solą, przyprawą delikat, smażyć chwilę, następnie dodać cebule i pieczarki,posypać minikosteczką czosnkową. Smażyć kilka minut.

Krok 2

Dodać śmietanę i ser lazur, mieszać aż ser się roztopi. Przyprawić do smaku.

Krok 3

Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Porcję wyjąć na talerz, polać sosem z mięsem i posypać posiekanym szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej