Orientalny kurczak z orzeszkami cashew przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z orzeszkami cashew

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.

Krok 4

Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Miler

    Magdalena Miler , 18.05.2016

    Pycha ! ❣

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bardzo łatwa kapusta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej