
Składniki
3 sztuki
50 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.
Krok 4
Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej