Chicken cashew nuts - przepis: kurczak orientalny | Przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z orzeszkami cashew

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.

Krok 4

Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Miler

    Magdalena Miler , 18.05.2016

    Pycha ! ❣

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini kotleciki dla dzieci
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej