Składniki
3 sztuki
50 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.
Krok 4
Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej