Chicken cashew nuts - przepis: kurczak orientalny | Przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z orzeszkami cashew

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.

Krok 4

Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Miler

    Magdalena Miler , 18.05.2016

    Pycha ! ❣

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej