Chicken cashew nuts - przepis: kurczak orientalny | Przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z orzeszkami cashew

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz, a następnie pokrój w paski.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, natomiast papryczkę i pora pokrój w cienkie krążki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj czosnek, orzechy, pora i papryczkę. Smaż chwilę razem.

Krok 4

Fix rozmieszaj z wodą i wlej do mięsa, całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Miler

    Magdalena Miler , 18.05.2016

    Pycha ! ❣

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z orzeszkami cashew - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej