Zupa dyniowo-kokosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowo-kokosowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

869 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przysmaż szalotki na oleju.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 1

Krok 2

Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 2

Krok 3

Przygotuj 0.5 litra bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 3

Krok 4

Do dużego garnka wlej napój oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (około 10 minut).

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 4

Krok 5

Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • AGA

    AGA , 15.07.2021

    Co to jest ten napój kokosowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej