Zupa dyniowo-kokosowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

803 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przysmaż szalotki na oleju.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 1

Krok 2

Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 2

Krok 3

Przygotuj 0.5 litra bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 3

Krok 4

Do dużego garnka wlej mleko oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (około 10 minut).

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 4

Krok 5

Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej