Zupa dyniowo-kokosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowo-kokosowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

860 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przysmaż szalotki na oleju.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 1

Krok 2

Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 2

Krok 3

Przygotuj 0.5 litra bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 3

Krok 4

Do dużego garnka wlej napój oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (około 10 minut).

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 4

Krok 5

Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.

Zupa dyniowo-kokosowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowo-kokosowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej