Wykwintny chłodnik z botwiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny chłodnik z botwiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

1 litr

300 gramów

2 sztuki

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz botwinę i oczyść korzonki, a następnie posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2

Pokrój w kostkę cielęcinę, a ogórki obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Wszystkie składniki zmieszaj z maślanką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Podawaj z przepiórczymi jajkami. Udekoruj siekanym koperkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej