Wykwintny chłodnik z botwiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny chłodnik z botwiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

1 litr

300 gramów

2 sztuki

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz botwinę i oczyść korzonki, a następnie posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2

Pokrój w kostkę cielęcinę, a ogórki obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Wszystkie składniki zmieszaj z maślanką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Podawaj z przepiórczymi jajkami. Udekoruj siekanym koperkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej