
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
1 litr
300 gramów
2 sztuki
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz botwinę i oczyść korzonki, a następnie posiekaj w drobną kostkę.
Krok 2
Pokrój w kostkę cielęcinę, a ogórki obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Wszystkie składniki zmieszaj z maślanką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Zostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Podawaj z przepiórczymi jajkami. Udekoruj siekanym koperkiem.
Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej