Wykwintny chłodnik z botwiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny chłodnik z botwiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

1 litr

300 gramów

2 sztuki

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz botwinę i oczyść korzonki, a następnie posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2

Pokrój w kostkę cielęcinę, a ogórki obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Wszystkie składniki zmieszaj z maślanką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Podawaj z przepiórczymi jajkami. Udekoruj siekanym koperkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny chłodnik z botwiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Danie warzywne
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej