Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

3 łyżki

1 litr

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, rzodkiewki również.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z posiekanymi orzechami, koperkiem i kefirem. Dopraw solą i pieprzem , wstaw do lodówki na ? godziny.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj plasterkami ogórka i pokrojona w kostkę rzodkiewką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej