Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

3 łyżki

1 litr

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, rzodkiewki również.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z posiekanymi orzechami, koperkiem i kefirem. Dopraw solą i pieprzem , wstaw do lodówki na ? godziny.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj plasterkami ogórka i pokrojona w kostkę rzodkiewką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej