Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

3 łyżki

1 litr

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, rzodkiewki również.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z posiekanymi orzechami, koperkiem i kefirem. Dopraw solą i pieprzem , wstaw do lodówki na ? godziny.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj plasterkami ogórka i pokrojona w kostkę rzodkiewką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej