Zaściankowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaściankowy chłodnik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mięso z kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Jajka pokrój w półplasterki.

Krok 4

Do wazy włóż mięso, jajka.

Krok 5

Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej