Zaściankowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaściankowy chłodnik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mięso z kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Jajka pokrój w półplasterki.

Krok 4

Do wazy włóż mięso, jajka.

Krok 5

Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej