
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 litr
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.
Krok 2
Mięso z kurczaka drobno posiekaj.
Krok 3
Jajka pokrój w półplasterki.
Krok 4
Do wazy włóż mięso, jajka.
Krok 5
Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej