Zaściankowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaściankowy chłodnik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mięso z kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Jajka pokrój w półplasterki.

Krok 4

Do wazy włóż mięso, jajka.

Krok 5

Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej