
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 litr
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.
Krok 2
Mięso z kurczaka drobno posiekaj.
Krok 3
Jajka pokrój w półplasterki.
Krok 4
Do wazy włóż mięso, jajka.
Krok 5
Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej