Chłodnik z rzodkiewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

845 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

509 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 litr

0.5 litra

3 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr według przepisu na opakowaniu i odstaw go do wystudzenia.

Chłodnik z rzodkiewki - Krok 1

Krok 2

Oczyść ogórki oraz rzodkiewki, umyj i zetrzyj na tarce. Następnie dodaj do barszczu.

Chłodnik z rzodkiewki - Krok 2

Krok 3

Dodaj również czosnek, jogurt, kefir, szczypiorek oraz koperek. Całość wymieszaj i odstaw do schłodzenia.

Chłodnik z rzodkiewki - Krok 3
9

Opinie o przepisie

  • Ewa Tuz

    Ewa Tuz

    pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Bomba

    Roman Bomba

    Przepyszny!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Filipiak

    Renata Filipiak

    Chłodnik super, pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Pejka

    Krzysztof Pejka

    trza go wypróbowac...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak

    zrobię i zobaczę jakie to bedzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Przybylski

    Adrian Przybylski

    pyszny idealny na lato

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Linda

    Bozena Linda

    jutro zrobię ,zobaczymy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ADAM LEŚNIAK

    ADAM LEŚNIAK

    niebo! mniam mniam ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Klocek

    Grazyna Klocek

    zobaczymy czy będzie smakować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik z rzodkiewkiChłodnik z rzodkiewki

Jeśli masz ochotę na smaczny chłodnik, ten przepis będzie dla Ciebie odpowiedni. Potrawa ma intensywny, wyrazisty smak, a dodatkowo jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Stanowi smaczną propozycję na codzienne danie. Jej podstawę stanowią barszcz czerwony i świeże warzywa. Chłodnik jest bardzo delikatny, m.in. dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego, który można też zastąpić maślanką lub mlekiem sojowym. Zetrzyj ogórki i rzodkiewki na tarce o małych oczkach, a koperek, szczypiorek i ząbek czosnku poszatkuj. Do ostudzonego barszczu dodaj składniki. Jeśli chcesz nadać zupie kwaskowatego posmaku, użyj soku z cytryny lub garści szczawiu. Odstaw do schłodzenia – najlepiej smakuje podawany prosto z lodówki. Serwuj z przekrojonym na pół jajkiem na twardo lub z chrupiącą grzanką (przygotuj ją w tosterze lub na patelni grillowej). Zupę podawaj w dużej filiżance lub głębokiej misce. Tak przygotowaną potrawę ozdób koperkiem, tymiankiem i rzodkiewką w plastrach – będzie wyglądać efektownie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Koniecznie wypróbuj ten przepis na chłodnik marzenie. Smacznego!