Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 litr
0.5 litra
3 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr według przepisu na opakowaniu i odstaw go do wystudzenia.
Krok 2
Oczyść ogórki oraz rzodkiewki, umyj i zetrzyj na tarce. Następnie dodaj do barszczu.
Krok 3
Dodaj również czosnek, jogurt, kefir, szczypiorek oraz koperek. Całość wymieszaj i odstaw do schłodzenia.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik z rzodkiewki
Jeśli masz ochotę na smaczny chłodnik, ten przepis będzie dla Ciebie odpowiedni. Potrawa ma intensywny, wyrazisty smak, a dodatkowo jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Stanowi smaczną propozycję na codzienne danie. Jej podstawę stanowią barszcz czerwony i świeże warzywa. Chłodnik jest bardzo delikatny, m.in. dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego, który można też zastąpić maślanką lub mlekiem sojowym. Zetrzyj ogórki i rzodkiewki na tarce o małych oczkach, a koperek, szczypiorek i ząbek czosnku poszatkuj. Do ostudzonego barszczu dodaj składniki. Jeśli chcesz nadać zupie kwaskowatego posmaku, użyj soku z cytryny lub garści szczawiu. Odstaw do schłodzenia – najlepiej smakuje podawany prosto z lodówki. Serwuj z przekrojonym na pół jajkiem na twardo lub z chrupiącą grzanką (przygotuj ją w tosterze lub na patelni grillowej). Zupę podawaj w dużej filiżance lub głębokiej misce. Tak przygotowaną potrawę ozdób koperkiem, tymiankiem i rzodkiewką w plastrach – będzie wyglądać efektownie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Koniecznie wypróbuj ten przepis na chłodnik marzenie. Smacznego!