Chłodnik z wiśni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z wiśni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.

Krok 2

Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.

Krok 3

Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.

Krok 4

Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.

Krok 5

Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej