Składniki
1 litr
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.
Krok 2
Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.
Krok 3
Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.
Krok 4
Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.
Krok 5
Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Naleśniki z kurczakiem w sosie bolognese
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej