Chłodnik z wiśni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik z wiśni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.

Krok 2

Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.

Krok 3

Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.

Krok 4

Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.

Krok 5

Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej