
Składniki
1 litr
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.
Krok 2
Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.
Krok 3
Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.
Krok 4
Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.
Krok 5
Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej