Chłodnik z wiśni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z wiśni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.

Krok 2

Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.

Krok 3

Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.

Krok 4

Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.

Krok 5

Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej