
Składniki
1 litr
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.
Krok 2
Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.
Krok 3
Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.
Krok 4
Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.
Krok 5
Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























