Składniki
1 litr
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.
Krok 2
Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.
Krok 3
Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.
Krok 4
Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.
Krok 5
Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej