
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.
Krok 2
Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.
Krok 3
Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej