Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.

Krok 2

Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.

Krok 3

Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej