Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.

Krok 2

Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.

Krok 3

Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik staropolski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej