Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.

Krok 2

Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.

Krok 3

Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej