Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.

Krok 2

Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.

Krok 3

Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z barszczykiem z chłodnikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej