
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie połozyc na oprószonym blacie wykrawac długie paski.
Krok 2
Posypac je barszczykiem w proszku i skręcic paluchy.Piec w piekarniku 200st.C przez około 5-10min.
Krok 3
Do jogutru greckiego dodac zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę barszczu ekspresowego i szczypiorek.Wszystko wymieszac i odstawic do lodówki na około 60min.Podawac chłodnik z paluchami.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej