
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
250 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny zetrzyj skórkę, z reszty wyciśnij sok, wymieszaj z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Krok 2
Wymieszaj z malinami i kilkoma łyżkami wody
Krok 3
Zmiksuj, dodaj miód i wymieszaj dokładnie.
Krok 4
Schłodź owocową zupkę przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej