Chłodnik z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

400 mililitrów

1 pęczek

7 sztuk

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i pokrojone w plasterki cukinie zalej gorącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.

Krok 2

Zdejmij z ognia, przestudź. Kilka plasterków cukinii odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanej bazylii.

Krok 3

Dodaj jogurt i wymieszaj, dopraw sola, pieprzem i odstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Posiekane pomidory oraz cebulę wymieszaj z drugą połową posiekanej bazylii, kilka listków odłóż do dekoracji. Przed podaniem chłodnik udekoruj plastrem cukinii i mieszanką z suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej