Chłodnik z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

400 mililitrów

1 pęczek

7 sztuk

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i pokrojone w plasterki cukinie zalej gorącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.

Krok 2

Zdejmij z ognia, przestudź. Kilka plasterków cukinii odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanej bazylii.

Krok 3

Dodaj jogurt i wymieszaj, dopraw sola, pieprzem i odstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Posiekane pomidory oraz cebulę wymieszaj z drugą połową posiekanej bazylii, kilka listków odłóż do dekoracji. Przed podaniem chłodnik udekoruj plastrem cukinii i mieszanką z suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej