
Składniki
null
null
7 sztuk
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
3 szklanki
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i pokrojone w plasterki cukinie zalej gorącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.
Krok 2
Zdejmij z ognia, przestudź. Kilka plasterków cukinii odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanej bazylii.
Krok 3
Dodaj jogurt i wymieszaj, dopraw sola, pieprzem i odstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Posiekane pomidory oraz cebulę wymieszaj z drugą połową posiekanej bazylii, kilka listków odłóż do dekoracji. Przed podaniem chłodnik udekoruj plastrem cukinii i mieszanką z suszonych pomidorów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej