Chłodnik z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

7 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

3 szklanki

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i pokrojone w plasterki cukinie zalej gorącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.

Krok 2

Zdejmij z ognia, przestudź. Kilka plasterków cukinii odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanej bazylii.

Krok 3

Dodaj jogurt i wymieszaj, dopraw sola, pieprzem i odstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Posiekane pomidory oraz cebulę wymieszaj z drugą połową posiekanej bazylii, kilka listków odłóż do dekoracji. Przed podaniem chłodnik udekoruj plastrem cukinii i mieszanką z suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej