Crostini z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Crostini z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

781 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

0.5 łyżeczki

30 gramów

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę w kromki. Skrop oliwą i opiecz w piekarniku na złoty kolor.

Crostini z serem  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj ser z pokrojonymi drobniutko ziołami - tymiankiem i bazylią. Dopraw przyprawą Knorr do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Crostini z serem  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj pastą kromki, udekoruj paseczkami suszonych pomidorów oraz startym parmezanem.

Crostini z serem  - Krok 3

Krok 4

Posyp świeżo mielonym pieprzem.

Crostini z serem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crostini z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Crostini z serem Crostini z serem

Pachnące ziołami, chrupiące crostini z serem to szybka do przygotowania przekąska, w sam raz na domowe przyjęcie lub spotkanie w większym gronie. Na początek przygotuj bagietkę – pokrój ją na niewielkie kromki, skrop oliwą i ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. W tym czasie wymieszaj w miseczce składniki pasty: twarożek kanapkowy, np. typu philadelphia i drobno posiekany świeży tymianek oraz bazylię. Posmaruj nią podpieczoną bagietkę, a na wierzchu ułóż pokrojone w wąskie paski suszone pomidory. Ostatni składnik możesz zastąpić pomidorkami koktajlowymi. Znakomitym dodatkiem do grzanek będą również czarne albo zielone oliwki, kapary czy kilka listków rukoli. Całość posyp startym parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Crostini z serem podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, udekorowane listkiem bazylii lub gałązką tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Do dzieła!