Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli
średnie
197 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
2 opakowania
700 gramów
50 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa i mięso zalej 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (czarny pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek). Całość gotuj około 2 godzin. Wywar dokładnie przecedź.

Krok 2
Połówkę cebuli pokrój drobno i podsmaż w drugim garnku, wraz z rozmrożonymi grzybami. Całość zalej wywarem.

Krok 3
Zawartość 2 opakowań zupy borowikowej Knorr połącz z odrobiną wody. Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 10 minut. Następnie dokładnie zmiksuj i przecedź zupę przez drobne sito.

Krok 4
Do zupy dodaj 100 mililitrów śmietany i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Jeśli zachodzi taka potrzeba, dodaj również odrobinę soli.

Krok 5
Nalej zupę do płaskiego talerza. Na powierzchni narysuj dwa serduszka, używając ketchupu. Zupę podawaj polaną paroma kroplami oliwy truflowej.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej