Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

205 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

50 mililitrów

20 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i mięso zalej 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (czarny pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek). Całość gotuj około 2 godzin. Wywar dokładnie przecedź.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 1

Krok 2

Połówkę cebuli pokrój drobno i podsmaż w drugim garnku, wraz z rozmrożonymi grzybami. Całość zalej wywarem.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 2

Krok 3

Zawartość 2 opakowań zupy borowikowej Knorr połącz z odrobiną wody. Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 10 minut. Następnie dokładnie zmiksuj i przecedź zupę przez drobne sito.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj 100 mililitrów śmietany i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Jeśli zachodzi taka potrzeba, dodaj również odrobinę soli.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 4

Krok 5

Nalej zupę do płaskiego talerza. Na powierzchni narysuj dwa serduszka, używając ketchupu. Zupę podawaj polaną paroma kroplami oliwy truflowej.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej