Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

209 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

50 mililitrów

20 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i mięso zalej 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (czarny pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek). Całość gotuj około 2 godzin. Wywar dokładnie przecedź.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 1

Krok 2

Połówkę cebuli pokrój drobno i podsmaż w drugim garnku, wraz z rozmrożonymi grzybami. Całość zalej wywarem.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 2

Krok 3

Zawartość 2 opakowań zupy borowikowej Knorr połącz z odrobiną wody. Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 10 minut. Następnie dokładnie zmiksuj i przecedź zupę przez drobne sito.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj 100 mililitrów śmietany i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Jeśli zachodzi taka potrzeba, dodaj również odrobinę soli.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 4

Krok 5

Nalej zupę do płaskiego talerza. Na powierzchni narysuj dwa serduszka, używając ketchupu. Zupę podawaj polaną paroma kroplami oliwy truflowej.

Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuściana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej