Piekielna krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piekielna krewetkowa

Autor: Patryk Kruszewski

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rozgrzanego garnka wlewamy olej, dodajemy: 3 łyżeczki masła, 1 ząbek posiekanego czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę ,2-3 pokrojone papryczki jalapeno. Przysmażamy ok 5 min mieszając.

Krok 2

Dodajemy surowe krewetki, przysmażamy ok 5-8 min do zarumienienia.

Krok 3

Wrzucamy do garnka pomidora pokrojonego w kostkę, pół cebuli pokrojonej w piórka, pokrojony ząbek czosnku i puszkę zmiksowanych pomidorów. Dodajemy 2 łyżeczki sosu barbecue, Wszystko gotujemy ok 8 min.

Krok 4

Dolewamy szklankę wody i przyprawiamy (sól, pieprz, tymianek, papryka słodka i ostra).

Krok 5

Całość gotujemy na małym ogniu ok 15 min, dodajemy 1/3 szklanki mleka, mieszamy i rozlewamy do miseczek i dekorujemy świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej