Piekielna krewetkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piekielna krewetkowa

Autor: Patryk Kruszewski

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rozgrzanego garnka wlewamy olej, dodajemy: 3 łyżeczki masła, 1 ząbek posiekanego czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę ,2-3 pokrojone papryczki jalapeno. Przysmażamy ok 5 min mieszając.

Krok 2

Dodajemy surowe krewetki, przysmażamy ok 5-8 min do zarumienienia.

Krok 3

Wrzucamy do garnka pomidora pokrojonego w kostkę, pół cebuli pokrojonej w piórka, pokrojony ząbek czosnku i puszkę zmiksowanych pomidorów. Dodajemy 2 łyżeczki sosu barbecue, Wszystko gotujemy ok 8 min.

Krok 4

Dolewamy szklankę wody i przyprawiamy (sól, pieprz, tymianek, papryka słodka i ostra).

Krok 5

Całość gotujemy na małym ogniu ok 15 min, dodajemy 1/3 szklanki mleka, mieszamy i rozlewamy do miseczek i dekorujemy świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piekielna krewetkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kalifornia rolls
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej