PRZEPISY.PL

Sekret dobrego leczo warzywnego polega na krótkim smażeniu tak, aby warzywa pozostały jędrne i nie utraciły smaku. Doskonałe danie na obiad czy kolację, a także do szkolnej kanapki.

Leczo warzywne - autor: przepisy.pl

Leczo warzywne

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
189
osób dodało do Mniamlisty
189
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • pomidor1 szt
  • ząbki czosnku3 szt
  • olej4 łyżki
Leczo warzywne – krok 1

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.
Leczo warzywne – krok 2

Krok 2

Następnie dodaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.
Leczo warzywne – krok 3

Krok 3

Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.
Leczo warzywne – krok 4

Krok 4

Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.
Leczo warzywne – krok 5

Krok 5

Dodaj Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

358
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
103
osoby dodały do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
133
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
142
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe