Leczo warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

371 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

506 osób wydrukowało

Pobierz pdf

466 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.

Leczo warzywne - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.

Leczo warzywne - Krok 2

Krok 3

Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.

Leczo warzywne - Krok 3

Krok 4

Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.

Leczo warzywne - Krok 4

Krok 5

Dodaj Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.

Leczo warzywne - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo warzywneLeczo warzywne

Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak. Na początku zajmij się warzywami, które są najtwardsze i wymagają najdłuższego duszenia. Do cebuli i czosnku dodaj pokrojoną w średnią kostkę cukinię, a dopiero po tym kolorowe kawałki papryk. Gdy warzywa będą miękkie dodaj także pomidory. Jeżeli nie chcesz, aby w delektowaniu się potrawą przeszkadzały ci skórki z pomidora, ściągnij je jeszcze przed gotowaniem. Łatwo to zrobisz polewając pomidory niewielką ilością wrzątku i lekko nakłuwając widelcem skórki. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dopraw leczo i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do purée z ziemniaków. Pyszne!