Leczo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

382 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

515 osób wydrukowało

Pobierz pdf

482 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.

Leczo warzywne - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.

Leczo warzywne - Krok 2

Krok 3

Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.

Leczo warzywne - Krok 3

Krok 4

Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.

Leczo warzywne - Krok 4

Krok 5

Dodaj Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.

Leczo warzywne - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo warzywneLeczo warzywne

Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak. Na początku zajmij się warzywami, które są najtwardsze i wymagają najdłuższego duszenia. Do cebuli i czosnku dodaj pokrojoną w średnią kostkę cukinię, a dopiero po tym kolorowe kawałki papryk. Gdy warzywa będą miękkie dodaj także pomidory. Jeżeli nie chcesz, aby w delektowaniu się potrawą przeszkadzały ci skórki z pomidora, ściągnij je jeszcze przed gotowaniem. Łatwo to zrobisz polewając pomidory niewielką ilością wrzątku i lekko nakłuwając widelcem skórki. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dopraw leczo i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do purée z ziemniaków. Pyszne!