Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Następnie dodaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.
Krok 3
Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.
Krok 4
Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.
Krok 5
Dodaj Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Podobne przepisy
Leczo warzywne
Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak. Na początku zajmij się warzywami, które są najtwardsze i wymagają najdłuższego duszenia. Do cebuli i czosnku dodaj pokrojoną w średnią kostkę cukinię, a dopiero po tym kolorowe kawałki papryk. Gdy warzywa będą miękkie dodaj także pomidory. Jeżeli nie chcesz, aby w delektowaniu się potrawą przeszkadzały ci skórki z pomidora, ściągnij je jeszcze przed gotowaniem. Łatwo to zrobisz polewając pomidory niewielką ilością wrzątku i lekko nakłuwając widelcem skórki. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dopraw leczo i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do purée z ziemniaków. Pyszne!