Leczo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, kiełbasę kroimy w kostkę. Przesmażamy razem na odrobinie oleju.

Krok 2

Paprykę (można wcześniej obrać) kroimy w paski, a cukinię w półplasterki. Pomidory kroimy w ósemki, a następnie w kostkę. Dodajemy do kiełbasy.

Krok 3

Całość przesmażamy 10 minut, po czym dodajemy Fix Leczo rozrobiony w wodzie. Dokładnie mieszamy i gotujemy około 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - LeczoLeczo

Masz ochotę na pyszne jednogarnkowe danie? Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Leczo przygotujesz na obiad, ale sprawdzi się również jako ciepła kolacja. Do garnka pokrój cebulę i kiełbasę (możesz wykorzystać dowolny rodzaj mięsa, a danie będzie smakowało tak samo dobrze). Składniki smaż razem na małym ogniu, do czasu aż cebula zacznie się rumienić. Następnie wkrój pozostałe warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Swoją potrawę urozmaicisz, dodając do niej pieczarki i bakłażana (z powodzeniem zastąpisz nim cukinię). Smaż przez kolejne kilka minut, po czym dodaj Fix i gotuj jeszcze przez jakiś czas. Pamiętaj, że im dłużej dusisz leczo, tym lepszy smak uzyskasz. Jeśli przyrządzisz go za dużo, nie przejmuj się, danie doskonale nadaje się do wekowania – w tym celu wyparz słoiki, wlej do nich leczo i mocno zakręć. Odłóż na dwa lub trzy dni, i gotowe. Tak przygotowaną potrawę serwuj ze świeżą pajdą chleba, posmarowanego serkiem z dodatkiem papryki lub chrzanu. Zainspiruj się proponowanym przepisem. Smacznego.