Leczo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, kiełbasę kroimy w kostkę. Przesmażamy razem na odrobinie oleju.

Krok 2

Paprykę (można wcześniej obrać) kroimy w paski, a cukinię w półplasterki. Pomidory kroimy w ósemki, a następnie w kostkę. Dodajemy do kiełbasy.

Krok 3

Całość przesmażamy 10 minut, po czym dodajemy Fix Leczo rozrobiony w wodzie. Dokładnie mieszamy i gotujemy około 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo warzywne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - LeczoLeczo

Masz ochotę na pyszne jednogarnkowe danie? Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Leczo przygotujesz na obiad, ale sprawdzi się również jako ciepła kolacja. Do garnka pokrój cebulę i kiełbasę (możesz wykorzystać dowolny rodzaj mięsa, a danie będzie smakowało tak samo dobrze). Składniki smaż razem na małym ogniu, do czasu aż cebula zacznie się rumienić. Następnie wkrój pozostałe warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Swoją potrawę urozmaicisz, dodając do niej pieczarki i bakłażana (z powodzeniem zastąpisz nim cukinię). Smaż przez kolejne kilka minut, po czym dodaj Fix i gotuj jeszcze przez jakiś czas. Pamiętaj, że im dłużej dusisz leczo, tym lepszy smak uzyskasz. Jeśli przyrządzisz go za dużo, nie przejmuj się, danie doskonale nadaje się do wekowania – w tym celu wyparz słoiki, wlej do nich leczo i mocno zakręć. Odłóż na dwa lub trzy dni, i gotowe. Tak przygotowaną potrawę serwuj ze świeżą pajdą chleba, posmarowanego serkiem z dodatkiem papryki lub chrzanu. Zainspiruj się proponowanym przepisem. Smacznego.