
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.

Krok 2
Podsmaż przygotowane warzywa na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.

Krok 4
Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do całości, po czym duś przez około 8 minut. Podawaj gotowe leczo z makaronem.


Dobra rada:
Dla pełnego i bardziej wyraźnego smaku możesz dodać do leczo kilka kropel oleju sezamowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z warzyw
Świeże warzywa i leśne grzyby uduszone w jednym garnku to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jego gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Leczo jest potrawą jednogarnkową wywodzącą się z kuchni węgierskiej. W swoim składzie ma niezmiennie paprykę, pomidory i cebulę. Pozostałe składniki są modyfikowane, co sprawia, że leczo można smakować pod wieloma postaciami – w tym, w wersji z grzybami leśnymi i słodkim dodatkiem – ananasem z puszki. Najlepszy czas na przygotowanie warzywnego leczo z grzybami to oczywiście jesień, kiedy wszystkie składniki można dostać świeże na straganie. Korzystając z grzybów suszonych lub mrożonych możesz je przyrządzić także poza sezonem. Leczo podawaj w głębokim talerzy z bułką lub pajdą chleba na zakwasie.