Leczo z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z warzyw

i grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

341 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

485 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.

Leczo z warzyw - Krok 1

Krok 2

Podsmaż przygotowane warzywa na rozgrzanym oleju.

Leczo z warzyw - Krok 2

Krok 3

Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.

Leczo z warzyw - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do całości, po czym duś przez około 8 minut. Podawaj gotowe leczo z makaronem.

Leczo z warzyw - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dla pełnego i bardziej wyraźnego smaku możesz dodać do leczo kilka kropel oleju sezamowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z warzywLeczo z warzyw

Świeże warzywa i leśne grzyby uduszone w jednym garnku to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jego gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Leczo jest potrawą jednogarnkową wywodzącą się z kuchni węgierskiej. W swoim składzie ma niezmiennie paprykę, pomidory i cebulę. Pozostałe składniki są modyfikowane, co sprawia, że leczo można smakować pod wieloma postaciami – w tym, w wersji z grzybami leśnymi i słodkim dodatkiem – ananasem z puszki. Najlepszy czas na przygotowanie warzywnego leczo z grzybami to oczywiście jesień, kiedy wszystkie składniki można dostać świeże na straganie. Korzystając z grzybów suszonych lub mrożonych możesz je przyrządzić także poza sezonem. Leczo podawaj w głębokim talerzy z bułką lub pajdą chleba na zakwasie.