
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.
Krok 2
Podsmaż przygotowane warzywa na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.
Krok 4
Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do całości, po czym duś przez około 8 minut. Podawaj gotowe leczo z makaronem.
Dobra rada:
Dla pełnego i bardziej wyraźnego smaku możesz dodać do leczo kilka kropel oleju sezamowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z warzyw
Świeże warzywa i leśne grzyby uduszone w jednym garnku to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jego gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Leczo jest potrawą jednogarnkową wywodzącą się z kuchni węgierskiej. W swoim składzie ma niezmiennie paprykę, pomidory i cebulę. Pozostałe składniki są modyfikowane, co sprawia, że leczo można smakować pod wieloma postaciami – w tym, w wersji z grzybami leśnymi i słodkim dodatkiem – ananasem z puszki. Najlepszy czas na przygotowanie warzywnego leczo z grzybami to oczywiście jesień, kiedy wszystkie składniki można dostać świeże na straganie. Korzystając z grzybów suszonych lub mrożonych możesz je przyrządzić także poza sezonem. Leczo podawaj w głębokim talerzy z bułką lub pajdą chleba na zakwasie.