
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 3
Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.

Krok 4
Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sosu Knorr.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne leczo
Leczo to potrawa bardzo prosta do przyrządzenia, a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystuje się zazwyczaj świeże, sezonowe warzywa, które kroi się i dusi w jednym garnku. Dzięki naszemu przepisowi możesz zrobić leczo także w środku zimy, gdy warzywne stragany świeca pustkami. Leczo powinno być jak najbardziej kolorowe, dlatego też użyj papryk w różnych kolorach, brokułów, kalafiora, kilku rodzajów cukinii, a nawet dyni. Aby przyśpieszyć proces przygotowania dania możesz użyć gotowej mieszanki warzyw na patelnię. Wspaniały smak dania uzyskasz dzięki sosowi do warzyw na ciepło oraz odpowiednim przyprawom. Charakteru i koloru doda mu także odrobina koncentratu pomidorowego lub kilka łyżek pomidorów z puszki. Leczo można jeść z ryżem, ale doskonałe jest też z pieczywem, np. bagietką lub z ziemniakami.