PRZEPISY.PL

Do warzywnego leczo dodaliśmy sos ziołowo-maślany i łyżkę przecieru pomidorowego. A na koniec garść oregano do smaku. Doskonałe na grzankach lub z ryżem czy ziemniakami.

Warzywne leczo  - autor: przepisy.pl

Warzywne leczo

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
67
osób dodało do Mniamlisty
67
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • oregano1 łyżka
Warzywne leczo  – krok 1

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.
Warzywne leczo  – krok 2

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.
Warzywne leczo  – krok 3

Krok 3

Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.
Warzywne leczo  – krok 4

Krok 4

Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.
Warzywne leczo  – krok 5

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

27
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
139
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
77
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
217
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe