Warzywne leczo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
27 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

400 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.

Warzywne leczo  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.

Warzywne leczo  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.

Warzywne leczo  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sosu Knorr.

Warzywne leczo  - Krok 4

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.

Warzywne leczo  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne leczo Warzywne leczo

Leczo to potrawa bardzo prosta do przyrządzenia, a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystuje się zazwyczaj świeże, sezonowe warzywa, które kroi się i dusi w jednym garnku. Dzięki naszemu przepisowi możesz zrobić leczo także w środku zimy, gdy warzywne stragany świeca pustkami. Leczo powinno być jak najbardziej kolorowe, dlatego też użyj papryk w różnych kolorach, brokułów, kalafiora, kilku rodzajów cukinii, a nawet dyni. Aby przyśpieszyć proces przygotowania dania możesz użyć gotowej mieszanki warzyw na patelnię. Wspaniały smak dania uzyskasz dzięki sosowi do warzyw na ciepło oraz odpowiednim przyprawom. Charakteru i koloru doda mu także odrobina koncentratu pomidorowego lub kilka łyżek pomidorów z puszki. Leczo można jeść z ryżem, ale doskonałe jest też z pieczywem, np. bagietką lub z ziemniakami.