Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.
Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.
Krok 4
Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sosu Knorr.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Warzywne leczo
Leczo to potrawa bardzo prosta do przyrządzenia, a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystuje się zazwyczaj świeże, sezonowe warzywa, które kroi się i dusi w jednym garnku. Dzięki naszemu przepisowi możesz zrobić leczo także w środku zimy, gdy warzywne stragany świeca pustkami. Leczo powinno być jak najbardziej kolorowe, dlatego też użyj papryk w różnych kolorach, brokułów, kalafiora, kilku rodzajów cukinii, a nawet dyni. Aby przyśpieszyć proces przygotowania dania możesz użyć gotowej mieszanki warzyw na patelnię. Wspaniały smak dania uzyskasz dzięki sosowi do warzyw na ciepło oraz odpowiednim przyprawom. Charakteru i koloru doda mu także odrobina koncentratu pomidorowego lub kilka łyżek pomidorów z puszki. Leczo można jeść z ryżem, ale doskonałe jest też z pieczywem, np. bagietką lub z ziemniakami.