Warzywa w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

202 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w garnku rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany imbir, ząbek czosnku oraz posiekane chili. Smaż chwilę.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Sos Knorr wymieszaj z wodą i zalej nim warzywa.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Warzywa dopraw do smaku sosem sojowym. Możesz również wykorzystać dowolne świeże warzywa, ale trzeba je przedtem zblanszować.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w orientalnym stylu Warzywa w orientalnym stylu

Dania orientalne to modne pomysły na obiad nieco inny niż jemy na co dzień. Łatwo uzyskasz efekt wschodu w swojej kuchni, stosując ten przepis. Dobrze czasem poeksperymentować w kuchni z innymi smakami niż nasze polskie. Wcale nie musisz kupować wykwintnych składników ani wydawać pieniędzy na drogie przyprawy. Wystarczą mrożone orientalne warzywa, sos sojowy i gotowy sos Knorr. Dodatkowym atutem w daniu jest ryżowy makaron, który pochodzi z Azji i ma bardzo charakterystyczny smak. Jeśli go nie posiadasz, spokojnie możesz zastąpić go zwykłym, białym ryżem. Wszystkie składniki podsmaż na patelni i zalej orientalnym sosem. Uzupełnią się doskonale i stworzą klimat prawdziwie azjatyckiej kuchni. Pod koniec gotowania dodaj sos sojowy - pamiętaj tylko, że jest bardzo słony i łatwo może zdominować inne smaki. Podawaj z makaronem lub ryżem.