Warzywa w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

186 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w garnku rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany imbir, ząbek czosnku oraz posiekane chili. Smaż chwilę.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Sos Knorr wymieszaj z wodą i zalej nim warzywa.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Warzywa dopraw do smaku sosem sojowym. Możesz również wykorzystać dowolne świeże warzywa, ale trzeba je przedtem zblanszować.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w orientalnym stylu Warzywa w orientalnym stylu

Dania orientalne to modne pomysły na obiad nieco inny niż jemy na co dzień. Łatwo uzyskasz efekt wschodu w swojej kuchni, stosując ten przepis. Dobrze czasem poeksperymentować w kuchni z innymi smakami niż nasze polskie. Wcale nie musisz kupować wykwintnych składników ani wydawać pieniędzy na drogie przyprawy. Wystarczą mrożone orientalne warzywa, sos sojowy i gotowy sos Knorr. Dodatkowym atutem w daniu jest ryżowy makaron, który pochodzi z Azji i ma bardzo charakterystyczny smak. Jeśli go nie posiadasz, spokojnie możesz zastąpić go zwykłym, białym ryżem. Wszystkie składniki podsmaż na patelni i zalej orientalnym sosem. Uzupełnią się doskonale i stworzą klimat prawdziwie azjatyckiej kuchni. Pod koniec gotowania dodaj sos sojowy - pamiętaj tylko, że jest bardzo słony i łatwo może zdominować inne smaki. Podawaj z makaronem lub ryżem.