Warzywa w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w garnku rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany imbir, ząbek czosnku oraz posiekane chili. Smaż chwilę.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Sos Knorr wymieszaj z wodą i zalej nim warzywa.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Warzywa dopraw do smaku sosem sojowym. Możesz również wykorzystać dowolne świeże warzywa, ale trzeba je przedtem zblanszować.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w orientalnym stylu Warzywa w orientalnym stylu

Dania orientalne to modne pomysły na obiad nieco inny niż jemy na co dzień. Łatwo uzyskasz efekt wschodu w swojej kuchni, stosując ten przepis. Dobrze czasem poeksperymentować w kuchni z innymi smakami niż nasze polskie. Wcale nie musisz kupować wykwintnych składników ani wydawać pieniędzy na drogie przyprawy. Wystarczą mrożone orientalne warzywa, sos sojowy i gotowy sos Knorr. Dodatkowym atutem w daniu jest ryżowy makaron, który pochodzi z Azji i ma bardzo charakterystyczny smak. Jeśli go nie posiadasz, spokojnie możesz zastąpić go zwykłym, białym ryżem. Wszystkie składniki podsmaż na patelni i zalej orientalnym sosem. Uzupełnią się doskonale i stworzą klimat prawdziwie azjatyckiej kuchni. Pod koniec gotowania dodaj sos sojowy - pamiętaj tylko, że jest bardzo słony i łatwo może zdominować inne smaki. Podawaj z makaronem lub ryżem.