Warzywa w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w garnku rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany imbir, ząbek czosnku oraz posiekane chili. Smaż chwilę.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Sos Knorr wymieszaj z wodą i zalej nim warzywa.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Warzywa dopraw do smaku sosem sojowym. Możesz również wykorzystać dowolne świeże warzywa, ale trzeba je przedtem zblanszować.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w orientalnym stylu Warzywa w orientalnym stylu

Dania orientalne to modne pomysły na obiad nieco inny niż jemy na co dzień. Łatwo uzyskasz efekt wschodu w swojej kuchni, stosując ten przepis. Dobrze czasem poeksperymentować w kuchni z innymi smakami niż nasze polskie. Wcale nie musisz kupować wykwintnych składników ani wydawać pieniędzy na drogie przyprawy. Wystarczą mrożone orientalne warzywa, sos sojowy i gotowy sos Knorr. Dodatkowym atutem w daniu jest ryżowy makaron, który pochodzi z Azji i ma bardzo charakterystyczny smak. Jeśli go nie posiadasz, spokojnie możesz zastąpić go zwykłym, białym ryżem. Wszystkie składniki podsmaż na patelni i zalej orientalnym sosem. Uzupełnią się doskonale i stworzą klimat prawdziwie azjatyckiej kuchni. Pod koniec gotowania dodaj sos sojowy - pamiętaj tylko, że jest bardzo słony i łatwo może zdominować inne smaki. Podawaj z makaronem lub ryżem.