Zbójnickie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie placki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień.

Krok 3

Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 4

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knysze z kapustą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej