Zbójnickie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie placki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień.

Krok 3

Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 4

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej