Zbójnickie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie placki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień.

Krok 3

Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 4

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej