Sos kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kwaśny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

100 mililitrów

null

null

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Sos kwaśny - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Sos kwaśny - Krok 2

Krok 3

Dodaj sok z ogórków.

Sos kwaśny - Krok 3

Krok 4

Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Sos kwaśny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos kwaśnySos kwaśny

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.