Sos kwaśny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

15 dekagramów

4 dekagramy

100 mililitrów

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Sos kwaśny - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Sos kwaśny - Krok 2

Krok 3

Dodaj sok z ogórków.

Sos kwaśny - Krok 3

Krok 4

Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Sos kwaśny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej