Sos kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kwaśny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

100 mililitrów

null

null

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Sos kwaśny - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Sos kwaśny - Krok 2

Krok 3

Dodaj sok z ogórków.

Sos kwaśny - Krok 3

Krok 4

Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Sos kwaśny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos kwaśnySos kwaśny

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.