Sos kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kwaśny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

100 mililitrów

null

null

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Sos kwaśny - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Sos kwaśny - Krok 2

Krok 3

Dodaj sok z ogórków.

Sos kwaśny - Krok 3

Krok 4

Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Sos kwaśny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos kaparowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos kwaśnySos kwaśny

Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.