
Składniki
15 dekagramów
100 mililitrów
null
null
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Krok 2
Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Krok 3
Dodaj sok z ogórków.

Krok 4
Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej