Sos śmietanowo – musztardowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo – musztardowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

4 łyżki

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieprz biały zmiel.

Krok 2

Kwaśną śmietanę ubij delikatnie trzepaczką.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej