Sos śmietanowo – musztardowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo – musztardowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

4 łyżki

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieprz biały zmiel.

Krok 2

Kwaśną śmietanę ubij delikatnie trzepaczką.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo – musztardowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej