Składniki
5 ziaren
4 łyżki
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieprz biały zmiel.
Krok 2
Kwaśną śmietanę ubij delikatnie trzepaczką.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej