Sos z czarnych jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka Paella
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej