
Składniki
0.6 szklanki
3 łyżki
50 mililitrów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej