Sos z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

280

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Ciasto z musem czekoladowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej