
Składniki
0.6 szklanki
3 łyżki
50 mililitrów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej