Sos z czarnych jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej