Składniki
0.6 szklanki
3 łyżki
50 mililitrów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą. Następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Po chwili gotowania dodaj cukier i wino.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej