Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
20 gramów
0.5 szklanki
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj.
Krok 2
Do czosnku dodaj ocet winny, oliwę i sól.
Krok 3
Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie. Marynatą nacieraj mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej