Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 2

Do czosnku dodaj ocet winny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie. Marynatą nacieraj mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej