Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 2

Do czosnku dodaj ocet winny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie. Marynatą nacieraj mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podstawowa marynata grillowa do mięsa Mirka Drewniaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej