Sos majonezowo – cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, ugotuj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 2

Krok 3

Po ugotowaniu przetrzyj cebulę przez sitko.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 3

Krok 4

Po wystudzeniu połącz z majonezem, dodaj cukier do smaku. Sos majonezowo-cebulowy podawaj do mięs, ryb lub jaj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – cebulowySos majonezowo – cebulowy

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.