Sos majonezowo – cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos majonezowo – cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, ugotuj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 2

Krok 3

Po ugotowaniu przetrzyj cebulę przez sitko.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 3

Krok 4

Po wystudzeniu połącz z majonezem, dodaj cukier do smaku. Sos majonezowo-cebulowy podawaj do mięs, ryb lub jaj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej