
Składniki
30 dekagramów
30 dekagramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.

Krok 2
Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, ugotuj.

Krok 3
Po ugotowaniu przetrzyj cebulę przez sitko.

Krok 4
Po wystudzeniu połącz z majonezem, dodaj cukier do smaku. Sos majonezowo-cebulowy podawaj do mięs, ryb lub jaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej