Sos majonezowo – cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, ugotuj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 2

Krok 3

Po ugotowaniu przetrzyj cebulę przez sitko.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 3

Krok 4

Po wystudzeniu połącz z majonezem, dodaj cukier do smaku. Sos majonezowo-cebulowy podawaj do mięs, ryb lub jaj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – cebulowySos majonezowo – cebulowy

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.