Sos leningradzki I

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Oba składniki połącz z majonezem, chrzanem, śmietaną i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Dopraw solą, cukrem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos leningradzki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej