
Składniki
null
null
1 łyżeczka
3 łyżki
null
100 gramów
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście szczawiu umyj i posiekaj.
Krok 2
Twaróg, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz miód zmiksuj.
Krok 3
Wymieszaj ze szczawiem, schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej