Składniki
null
null
1 łyżeczka
3 łyżki
null
100 gramów
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście szczawiu umyj i posiekaj.
Krok 2
Twaróg, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz miód zmiksuj.
Krok 3
Wymieszaj ze szczawiem, schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej