Sos szczawiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szczawiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

3 łyżki

null

100 gramów

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szczawiu umyj i posiekaj.

Krok 2

Twaróg, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz miód zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj ze szczawiem, schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej