Sos szczawiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szczawiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

3 łyżki

null

100 gramów

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szczawiu umyj i posiekaj.

Krok 2

Twaróg, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz miód zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj ze szczawiem, schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej