Mini brownie z piankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini brownie z piankami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

3 sztuki

135 gramów

250 gramów

1 szczypta

do dekoracji:

9 sztuk

300 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło kroimy w kostkę i przekładamy do rondelka. Dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę. Całość rozpuszczamy na małym ogniu. Masę pozostawiamy do wystudzenia.

Mini brownie z piankami - Krok 1

Krok 2

W naczyniu mieszamy jajka z cukrem. Tak powstałą masę wlewamy do roztopionej czekolady. Po chwili dodajemy mąkę oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Mini brownie z piankami - Krok 2

Krok 3

Powstałe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C. Pieczemy ok 35 min. Następnie studzimy. Kroimy na 9 równych części.

Mini brownie z piankami - Krok 3

Krok 4

Cukier puder łączymy z wodą, aż powstanie gęsty lukier. Każdą piankę smarujemy od spodu lukrem i przyczepiamy na kawałku ciasta.

Mini brownie z piankami - Krok 4

Krok 5

Każdy kawałek ciasta polewamy gęstym lukrem, tak aby przykrył piankę.

Mini brownie z piankami - Krok 5

Krok 6

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki nabieramy odrobinę czekolady i tworzymy z niej oczy oraz nos „duszków”.

Mini brownie z piankami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini brownie z piankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini brownie z piankamiMini brownie z piankami

Intensywnie czekoladowe brownie to ulubiona pozycja deserowa wszystkich miłośników czekolady. Podejrzewamy, że nie brakuje ich wśród twoich domowników i znajomych, których zaprosisz na słodki poczęstunek. Tym razem jednak uprzedź ich, że powinni przygotować się na strasznie smaczny deser, ponieważ kawałki słodkiego ciasta przyjmą kształt… duchów!

Dla kogo?

Uważasz, że przygotowanie domowych wypieków to świetny pretekst do zabawy. Lubisz zaskakiwać swoich gości? Mini brownie z piankami z pewnością przypadną ci do gustu i pozwolą wyszaleć się artystycznie w kuchni.

Na jaką okazję?

Na halloween słodkie duszki będą jak znalazł! Z talerzy bardzo szybko znikną również podczas kinderbali, przyjęć karnawałowych oraz wszelkich imprez przebieranych. Bale maskowe są uwielbiane nie tylko przez dzieci!

Czy wiesz, że?

Konsystencja idealnego brownie jest dość ciężka i wilgotna, a samo ciasto nie powinno być wysokie.

Dla urozmaicenia:

Deser, w którym pierwsze skrzypce gra ciemna czekolada, wyśmienicie smakuje z dodatkiem owocowego sosu, zwłaszcza malinowego.