Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

100 gramów

null

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrzan zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Połącz chrzan z jabłkami i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej