Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

100 gramów

null

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrzan zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Połącz chrzan z jabłkami i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej