
Składniki
6 łyżek
6 łyżek
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wszystkie składniki tak aby powstał gęsty sos. Podawaj do mięs jak i również warzyw w grilla.


Dobra rada:
Aby wzmocnić smak sosu możesz dodać kieliszek whisky lub koniaku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip do grillowanych warzyw
Chcesz urozmaicić smak grillowanych warzyw? Sięgnij po naszą recepturę na pyszny sos, w którym zamoczysz ziemniaki, cukinię lub pomidora. Dipy przygotowywane są zazwyczaj na bazie gęstego nabiału, np. jogurtu, majonezu lub kwaśnej śmietany. Serwuje je się na zimno i doprawia przyprawami według uznania.
Dla kogo?
Nie wszyscy są aż takimi amatorami jarzyn, żeby jeść je same i delektować się ich smakiem. Sos do grillowanych warzyw powinien rozwiązać ten problem, ponieważ jego smak i aromat potrafią zachwycić każdego. Odmień oblicze ulubionych jarzyn dzięki naszym recepturom.
Na jaką okazję?
Grillowane warzywa to świetny pomysł na małą przekąskę lub dodatek do obiadu. Grillować je można w sposób tradycyjny, czyli na grillu w ogrodzie, na grillach elektrycznych typu raclette lub w najprostszy sposób, czyli na patelni. Warzywa zawsze wychodzą soczyste i niezwykle smaczne.
Czy wiesz, że?
Z języka angielskiego słowo dip oznacza zamaczać. Takie jest właśnie przeznaczenie tego sosu, zanurzać ma się w nim ulubione przekąski. Dip do warzyw z grilla zmieni jedzenie ulubionych specjałów w prawdziwą ucztę smaków. Skusisz się?
Dla urozmaicenia:
Dopraw warzywa przyprawami, dzięki czemu będą miały one bardziej wyrazisty smak. Sprawdzi się również dobrze przyrządzony sos do warzyw z grilla. Wyjątkowo aksamitny i kremowy dip powstanie z majonezu Hellmann’s Babuni, soku z cytryny i chrzanu, świeżo utartego lub ze słoika. Tak niewiele składników daje wyborny smak.



































