Składniki
6 łyżek
6 łyżek
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wszystkie składniki tak aby powstał gęsty sos. Podawaj do mięs jak i również warzyw w grilla.
Dobra rada:
Aby wzmocnić smak sosu możesz dodać kieliszek whisky lub koniaku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip do grillowanych warzyw
Chcesz urozmaicić smak grillowanych warzyw? Sięgnij po naszą recepturę na pyszny sos, w którym zamoczysz ziemniaki, cukinię lub pomidora. Dipy przygotowywane są zazwyczaj na bazie gęstego nabiału, np. jogurtu, majonezu lub kwaśnej śmietany. Serwuje je się na zimno i doprawia przyprawami według uznania.
Dla kogo?
Nie wszyscy są aż takimi amatorami jarzyn, żeby jeść je same i delektować się ich smakiem. Sos do grillowanych warzyw powinien rozwiązać ten problem, ponieważ jego smak i aromat potrafią zachwycić każdego. Odmień oblicze ulubionych jarzyn dzięki naszym recepturom.
Na jaką okazję?
Grillowane warzywa to świetny pomysł na małą przekąskę lub dodatek do obiadu. Grillować je można w sposób tradycyjny, czyli na grillu w ogrodzie, na grillach elektrycznych typu raclette lub w najprostszy sposób, czyli na patelni. Warzywa zawsze wychodzą soczyste i niezwykle smaczne.
Czy wiesz, że?
Z języka angielskiego słowo dip oznacza zamaczać. Takie jest właśnie przeznaczenie tego sosu, zanurzać ma się w nim ulubione przekąski. Dip do warzyw z grilla zmieni jedzenie ulubionych specjałów w prawdziwą ucztę smaków. Skusisz się?
Dla urozmaicenia:
Dopraw warzywa przyprawami, dzięki czemu będą miały one bardziej wyrazisty smak. Sprawdzi się również dobrze przyrządzony sos do warzyw z grilla. Wyjątkowo aksamitny i kremowy dip powstanie z majonezu Hellmann’s Babuni, soku z cytryny i chrzanu, świeżo utartego lub ze słoika. Tak niewiele składników daje wyborny smak.