
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
0.25 pęczka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni , na której przygotowywane było mięso na rozgrzanym tłuszczu zeszklij drobno posiekaną szalotkę, dodaj do niej mleko.

Krok 2
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Wszystko razem gotuj aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj masło i koperek . Sos energicznie wymieszaj, tak aby otrzymać gładką emulsję. Sos dopraw szczyptą białego pieprzu do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos koperkowy
Kremowy i delikatny sos koperkowy sprawdzi się zwłaszcza latem, kiedy na straganach z warzywami, w sklepach i w ogródkach dostać możne świeże, aromatyczne gałązki tej rośliny. Drobno posiekany koper połączony z szalotką, mlekiem, białym pieprzem i pieczeniową esencją będzie dobrym dodatkiem do mięs i warzyw. Sos koperkowy świetnie smakuje także z mącznymi daniami, takimi jak kopytka, różnego rodzaju kluski czy makarony. Możesz polać nim jedzenie albo podać obok w sosjerce jako uzupełnienie Twojego posiłku. Sos koperkowy jest gęsty i aromatyczny, dlatego warto go również serwować z gotowanymi warzywami. Podkreśli ich walory smakowe i doda potrawie wyrazistości. Bardzo dobrze komponuje się z rybami i jajkami. Można go podawać na zimno. Jeśli chcesz, aby ładnie wyglądał na stole, możesz posypać go dodatkową porcją świeżego koperku i ozdobić np. listkami rukoli lub bazylii. Zrób sos koperkowy według proponowanego przepisu i podaj go z ulubionymi klopsikami, zapiekanką lub stwórz na jego bazie smaczną przekąskę!