Czatney z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je cytryną.

Krok 2

Na małym ogniu podgrzej oliwę, na którą wrzuć słodką paprykę, starty imbir, cynamon oraz dodaj anyż, ostrą paprykę i goździk. Całość mieszaj drewnianą łyżką i podsmażaj do momentu, gdy anyż ściemnieje.

Krok 3

Następnie dodaj tymianek i pokrojone jabłka, wymieszaj. Gdy jabłka nabiorą złotego koloru, dolej wodę.

Krok 4

Duś wszystko do czasu, gdy jabłka zmiękną. Wtedy rozgnieć je widelcem, dodaj cukier, zwiększ ogień i duś do momentu, gdy nabiorą konsystencji rzadszej od marmolady. Podawaj lekko schłodzony jako dodatek do potraw z mięsa pieczonego, ryb oraz drobiu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatney z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pizza domowa - VIDEO
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej