Sos sojowo-czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sojowo-czosnkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 2

Dodaj do niego sos sojowy, olej, ciepłą wodę oraz przyprawę Knorr. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dodaj miód i ponownie całość dokładnie wymieszaj. Sos idealnie nadaje się do pieczonych mięs lub marynowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej