
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek bardzo drobniutko posiekaj.
Krok 2
Dodaj do niego sos sojowy, olej, ciepłą wodę oraz przyprawę Knorr. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj miód i ponownie całość dokładnie wymieszaj. Sos idealnie nadaje się do pieczonych mięs lub marynowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej