Sos sojowo-czosnkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

299

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 2

Dodaj do niego sos sojowy, olej, ciepłą wodę oraz przyprawę Knorr. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dodaj miód i ponownie całość dokładnie wymieszaj. Sos idealnie nadaje się do pieczonych mięs lub marynowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej