
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Krok 2
Posiekaj oliwki, czosnek, czerwoną cebulę oraz świeżą pietruszkę i bazylię. Dodaj je do pomidorów.
Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą i oliwą. Połącz z pomidorami.
Krok 4
Na koniec dodaj 8 kropli tabasco. Wymieszaj dokładnie salsę.

Dobra rada:
Podawaj jako samodzielna przekąska z grzankami lub jako dodatek do mięs i ryb.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej