Salsa z oliwek i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z oliwek i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Posiekaj oliwki, czosnek, czerwoną cebulę oraz świeżą pietruszkę i bazylię. Dodaj je do pomidorów.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą i oliwą. Połącz z pomidorami.

Krok 4

Na koniec dodaj 8 kropli tabasco. Wymieszaj dokładnie salsę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj jako samodzielna przekąska z grzankami lub jako dodatek do mięs i ryb.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Dudek

    Sebastian Dudek , 08.10.2015

    mistrzostwo! polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos pieczarkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa z oliwek i pomidorów Salsa z oliwek i pomidorów

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.