Salsa z oliwek i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z oliwek i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Posiekaj oliwki, czosnek, czerwoną cebulę oraz świeżą pietruszkę i bazylię. Dodaj je do pomidorów.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą i oliwą. Połącz z pomidorami.

Krok 4

Na koniec dodaj 8 kropli tabasco. Wymieszaj dokładnie salsę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj jako samodzielna przekąska z grzankami lub jako dodatek do mięs i ryb.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Dudek

    Sebastian Dudek , 08.10.2015

    mistrzostwo! polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa z oliwek i pomidorów Salsa z oliwek i pomidorów

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.