Salsa z oliwek i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z oliwek i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Posiekaj oliwki, czosnek, czerwoną cebulę oraz świeżą pietruszkę i bazylię. Dodaj je do pomidorów.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą i oliwą. Połącz z pomidorami.

Krok 4

Na koniec dodaj 8 kropli tabasco. Wymieszaj dokładnie salsę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj jako samodzielna przekąska z grzankami lub jako dodatek do mięs i ryb.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Dudek

    Sebastian Dudek , 08.10.2015

    mistrzostwo! polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Salsa - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa z oliwek i pomidorów Salsa z oliwek i pomidorów

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.