Sos z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy osącz z zalewy, a sok wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Dodaj 3 łyżki konfitury żurawinowej, sok z cytryny, płatki migdałów i rodzynki.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy sos zgęstnieje, dodaj pokrojonego drobno ananasa i gruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej