Sos z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy osącz z zalewy, a sok wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Dodaj 3 łyżki konfitury żurawinowej, sok z cytryny, płatki migdałów i rodzynki.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy sos zgęstnieje, dodaj pokrojonego drobno ananasa i gruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej