
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasy osącz z zalewy, a sok wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną.
Krok 2
Dodaj 3 łyżki konfitury żurawinowej, sok z cytryny, płatki migdałów i rodzynki.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy sos zgęstnieje, dodaj pokrojonego drobno ananasa i gruszkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej