
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasy osącz z zalewy, a sok wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną.
Krok 2
Dodaj 3 łyżki konfitury żurawinowej, sok z cytryny, płatki migdałów i rodzynki.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy sos zgęstnieje, dodaj pokrojonego drobno ananasa i gruszkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej