
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasy osącz z zalewy, a sok wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną.
Krok 2
Dodaj 3 łyżki konfitury żurawinowej, sok z cytryny, płatki migdałów i rodzynki.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu do czasu kiedy sos zgęstnieje, dodaj pokrojonego drobno ananasa i gruszkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej