Sos aglio olio - przepis do makaronu: z oliwą | Przepisy.pl pixel

Sos aglio olio

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbki czosnku pokrój w plastry.

Krok 2

Następnie podduś plastry czosnku na oliwie, pilnuj aby się nie spaliły.

Krok 3

Dodaj szałwię i masło, wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos aglio olio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej