Sos z suszonych moreli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

10 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Następnie ugotuj w tej samej wodzie.

Krok 2

Gdy zmiękną, przytrzyj przez sito i zmieszaj z mąką.

Krok 3

Śmietanę lekko ubij i dodaj do sosu. Wymieszaj. Dopraw cukrem i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej