Sos z suszonych moreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z suszonych moreli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

10 gramów

60 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Następnie ugotuj w tej samej wodzie.

Krok 2

Gdy zmiękną, przytrzyj przez sito i zmieszaj z mąką.

Krok 3

Śmietanę lekko ubij i dodaj do sosu. Wymieszaj. Dopraw cukrem i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z suszonych moreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej