
Składniki
60 gramów
10 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele namocz. Następnie ugotuj w tej samej wodzie.
Krok 2
Gdy zmiękną, przytrzyj przez sito i zmieszaj z mąką.
Krok 3
Śmietanę lekko ubij i dodaj do sosu. Wymieszaj. Dopraw cukrem i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej