
Składniki
1 łyżeczka
10 gramów
60 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele namocz. Następnie ugotuj w tej samej wodzie.
Krok 2
Gdy zmiękną, przytrzyj przez sito i zmieszaj z mąką.
Krok 3
Śmietanę lekko ubij i dodaj do sosu. Wymieszaj. Dopraw cukrem i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej