
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź rybnym bulionem i zagotuj.
Krok 2
W osobnym naczyniu zrumień cukier i rozprowadź z odrobiną wody, podgrzej do uzyskania karmelu.
Krok 3
Wymieszaj karmel z sosem, zagotuj, dodaj rodzynki i migdały.
Krok 4
Dopraw do smaku sokiem z cytryny .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej