
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź rybnym bulionem i zagotuj.
Krok 2
W osobnym naczyniu zrumień cukier i rozprowadź z odrobiną wody, podgrzej do uzyskania karmelu.
Krok 3
Wymieszaj karmel z sosem, zagotuj, dodaj rodzynki i migdały.
Krok 4
Dopraw do smaku sokiem z cytryny .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej