
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź rybnym bulionem i zagotuj.
Krok 2
W osobnym naczyniu zrumień cukier i rozprowadź z odrobiną wody, podgrzej do uzyskania karmelu.
Krok 3
Wymieszaj karmel z sosem, zagotuj, dodaj rodzynki i migdały.
Krok 4
Dopraw do smaku sokiem z cytryny .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej