Pikantny sos pomarańczowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy przelej do rondelka i zagotuj razem z 1 łyżką cukru.

Krok 2

Dodaj skórkę pomarańczową, szczyptę imbiru i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zestaw z ognia, wystudź.

Krok 3

Majonez wymieszaj razem z ostygniętą sosem i dopraw do smaku, tak aby sos był dosyć pikantny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej