Pikantny sos pomarańczowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy przelej do rondelka i zagotuj razem z 1 łyżką cukru.

Krok 2

Dodaj skórkę pomarańczową, szczyptę imbiru i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zestaw z ognia, wystudź.

Krok 3

Majonez wymieszaj razem z ostygniętą sosem i dopraw do smaku, tak aby sos był dosyć pikantny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej