
Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok pomarańczowy przelej do rondelka i zagotuj razem z 1 łyżką cukru.
Krok 2
Dodaj skórkę pomarańczową, szczyptę imbiru i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zestaw z ognia, wystudź.
Krok 3
Majonez wymieszaj razem z ostygniętą sosem i dopraw do smaku, tak aby sos był dosyć pikantny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej