Pikantny sos pomarańczowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy przelej do rondelka i zagotuj razem z 1 łyżką cukru.

Krok 2

Dodaj skórkę pomarańczową, szczyptę imbiru i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zestaw z ognia, wystudź.

Krok 3

Majonez wymieszaj razem z ostygniętą sosem i dopraw do smaku, tak aby sos był dosyć pikantny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej