Pikantny sos pomarańczowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomarańczowy przelej do rondelka i zagotuj razem z 1 łyżką cukru.

Krok 2

Dodaj skórkę pomarańczową, szczyptę imbiru i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zestaw z ognia, wystudź.

Krok 3

Majonez wymieszaj razem z ostygniętą sosem i dopraw do smaku, tak aby sos był dosyć pikantny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej