
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij żółtka, dodaj sok cytrynowy i wodę.
Krok 2
Stopniowo dodawaj masło. Przypraw pieprzem, cayenne i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej