
Składniki
30 dekagramów
0.5 szklanki
3 sztuki
5 sztuk
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój drobno ogórki i grzyby. Sparz i odsącz rodzynki.

Krok 2
Wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 3
Dodaj sparzone rodzynki i musztardę.

Krok 4
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Sos tatarski podawaj do mięs, jaj, ryb, kasz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tatarski z rodzynkami
Sos tatarski to smaczny dodatek do serów, mięs, kanapek i świeżych warzyw. Przygotowuje się go dość szybko z zaledwie kilku składników. Pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i marynowane pieczarki miesza się z majonezem oraz śmietaną. Do całości dodaje się jeszcze rodzynki, musztardę i przyprawy. Rodzynki powinny być sparzone, dzięki czemu będą bardziej jędrne i delikatniejsze. Sos jest wyrazisty, gęsty i kremowy. Jeśli chcesz go nieco zaostrzyć, dorzuć posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę i świeży pieprz. Przy bardziej uroczystych okazjach podawaj sos tatarski z rodzynkami w niedużej salaterce, ozdobiony świeżym koperkiem, plasterkiem cytryny lub marynowaną pieczarką i natką pietruszki. Ten dodatek sprawdzi się też doskonale do gotowanych na twardo jajek lub nałożony na krakersy z serem i szynką. Możesz go wzbogacić oliwkami, kaparami lub ugotowanym jajkiem. Szukasz propozycji na urozmaicenie swojej kolacji lub sposobu na wytrawną przekąskę podczas przyjęcia? Dowiedz się z przepisu, jak przygotować sos tatarski z rodzynkami.