Sos tatarski z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos tatarski z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

3 sztuki

5 sztuk

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno ogórki i grzyby. Sparz i odsącz rodzynki.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj sparzone rodzynki i musztardę.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Sos tatarski podawaj do mięs, jaj, ryb, kasz.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos tatarski z rodzynkami Sos tatarski z rodzynkami

Sos tatarski to smaczny dodatek do serów, mięs, kanapek i świeżych warzyw. Przygotowuje się go dość szybko z zaledwie kilku składników. Pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i marynowane pieczarki miesza się z majonezem oraz śmietaną. Do całości dodaje się jeszcze rodzynki, musztardę i przyprawy. Rodzynki powinny być sparzone, dzięki czemu będą bardziej jędrne i delikatniejsze. Sos jest wyrazisty, gęsty i kremowy. Jeśli chcesz go nieco zaostrzyć, dorzuć posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę i świeży pieprz. Przy bardziej uroczystych okazjach podawaj sos tatarski z rodzynkami w niedużej salaterce, ozdobiony świeżym koperkiem, plasterkiem cytryny lub marynowaną pieczarką i natką pietruszki. Ten dodatek sprawdzi się też doskonale do gotowanych na twardo jajek lub nałożony na krakersy z serem i szynką. Możesz go wzbogacić oliwkami, kaparami lub ugotowanym jajkiem. Szukasz propozycji na urozmaicenie swojej kolacji lub sposobu na wytrawną przekąskę podczas przyjęcia? Dowiedz się z przepisu, jak przygotować sos tatarski z rodzynkami.