Sos tatarski z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos tatarski z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

425 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

3 sztuki

5 sztuk

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno ogórki i grzyby. Sparz i odsącz rodzynki.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj sparzone rodzynki i musztardę.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Sos tatarski podawaj do mięs, jaj, ryb, kasz.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos maślany
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos tatarski z rodzynkami Sos tatarski z rodzynkami

Sos tatarski to smaczny dodatek do serów, mięs, kanapek i świeżych warzyw. Przygotowuje się go dość szybko z zaledwie kilku składników. Pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i marynowane pieczarki miesza się z majonezem oraz śmietaną. Do całości dodaje się jeszcze rodzynki, musztardę i przyprawy. Rodzynki powinny być sparzone, dzięki czemu będą bardziej jędrne i delikatniejsze. Sos jest wyrazisty, gęsty i kremowy. Jeśli chcesz go nieco zaostrzyć, dorzuć posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę i świeży pieprz. Przy bardziej uroczystych okazjach podawaj sos tatarski z rodzynkami w niedużej salaterce, ozdobiony świeżym koperkiem, plasterkiem cytryny lub marynowaną pieczarką i natką pietruszki. Ten dodatek sprawdzi się też doskonale do gotowanych na twardo jajek lub nałożony na krakersy z serem i szynką. Możesz go wzbogacić oliwkami, kaparami lub ugotowanym jajkiem. Szukasz propozycji na urozmaicenie swojej kolacji lub sposobu na wytrawną przekąskę podczas przyjęcia? Dowiedz się z przepisu, jak przygotować sos tatarski z rodzynkami.