
Składniki
30 dekagramów
0.5 szklanki
3 sztuki
5 sztuk
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój drobno ogórki i grzyby. Sparz i odsącz rodzynki.

Krok 2
Wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 3
Dodaj sparzone rodzynki i musztardę.

Krok 4
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Sos tatarski podawaj do mięs, jaj, ryb, kasz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tatarski z rodzynkami
Sos tatarski to smaczny dodatek do serów, mięs, kanapek i świeżych warzyw. Przygotowuje się go dość szybko z zaledwie kilku składników. Pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i marynowane pieczarki miesza się z majonezem oraz śmietaną. Do całości dodaje się jeszcze rodzynki, musztardę i przyprawy. Rodzynki powinny być sparzone, dzięki czemu będą bardziej jędrne i delikatniejsze. Sos jest wyrazisty, gęsty i kremowy. Jeśli chcesz go nieco zaostrzyć, dorzuć posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę i świeży pieprz. Przy bardziej uroczystych okazjach podawaj sos tatarski z rodzynkami w niedużej salaterce, ozdobiony świeżym koperkiem, plasterkiem cytryny lub marynowaną pieczarką i natką pietruszki. Ten dodatek sprawdzi się też doskonale do gotowanych na twardo jajek lub nałożony na krakersy z serem i szynką. Możesz go wzbogacić oliwkami, kaparami lub ugotowanym jajkiem. Szukasz propozycji na urozmaicenie swojej kolacji lub sposobu na wytrawną przekąskę podczas przyjęcia? Dowiedz się z przepisu, jak przygotować sos tatarski z rodzynkami.


































