Sos tatarski z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos tatarski z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

422 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

3 sztuki

5 sztuk

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno ogórki i grzyby. Sparz i odsącz rodzynki.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj sparzone rodzynki i musztardę.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Sos tatarski podawaj do mięs, jaj, ryb, kasz.

Sos tatarski z rodzynkami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos tatarski z rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos tatarski z rodzynkami Sos tatarski z rodzynkami

Sos tatarski to smaczny dodatek do serów, mięs, kanapek i świeżych warzyw. Przygotowuje się go dość szybko z zaledwie kilku składników. Pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i marynowane pieczarki miesza się z majonezem oraz śmietaną. Do całości dodaje się jeszcze rodzynki, musztardę i przyprawy. Rodzynki powinny być sparzone, dzięki czemu będą bardziej jędrne i delikatniejsze. Sos jest wyrazisty, gęsty i kremowy. Jeśli chcesz go nieco zaostrzyć, dorzuć posiekaną bardzo drobno czerwoną cebulę i świeży pieprz. Przy bardziej uroczystych okazjach podawaj sos tatarski z rodzynkami w niedużej salaterce, ozdobiony świeżym koperkiem, plasterkiem cytryny lub marynowaną pieczarką i natką pietruszki. Ten dodatek sprawdzi się też doskonale do gotowanych na twardo jajek lub nałożony na krakersy z serem i szynką. Możesz go wzbogacić oliwkami, kaparami lub ugotowanym jajkiem. Szukasz propozycji na urozmaicenie swojej kolacji lub sposobu na wytrawną przekąskę podczas przyjęcia? Dowiedz się z przepisu, jak przygotować sos tatarski z rodzynkami.